Skip to main content

Τοποθεσία

Λίγα μόλις μέτρα από την εκκλησία της Μεγαλόχαρης!

Το ξενοδοχείο Venus Τήνος

Το ξενοδοχείο Venus minimal Hotel Τήνος βρίσκεται σε ιδιαίτερα κεντρική τοποθεσία στην Χώρα της Τήνου, λίγα μόλις μέτρα από το λιμάνι και ιδιαίτερα κοντά στην εκκλησία την Μεγαλόχαρης.

Χώρα Τήνου

Μάθετε περισσότερα για την Χώρα, την πρωτεύσουσα του νησιού της Τήνου.
ξενοδοχειο Venus Τηνος

Η Χώρα Τήνου είναι η πανέμορφη πρωτεύουσα του νησιού γεμάτη ζωή, που υποδέχεται κάθε χρόνο τουρισμό από όλο τον κόσμο. Με την είσοδο σας στο λιμάνι της Τήνου βλέπετε από μακριά την χώρα, με τον μεγάλο κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Μεγαλόχαρη της Τήνου, ο οποίος στην δεξιά άκρη έχει στρωμένο κόκκινο χαλί για τους προσκυνητές που έρχονται για το τάμα τους.

Αριστερά και δεξιά από τον κεντρικό δρόμο, απλώνονται στενά σοκάκια όπου θα βρείτε υπέροχα είδη δώρων, τουριστικά, διακοσμητικά, λουκούμια και φυσικά πολλά υπέροχα εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί, καφετέριες, μπαρ και παραδοσιακούς καφενέδες. Η νυχτερινή διασκέδαση είναι ξεχωριστή στην Χώρα της Τήνου καθώς καλύπτει όλα τα γούστα από χαλαρά μπαράκια μέχρι κλαμπ. Θα δείτε πολλά πανέμορφα διατηρητέα κτίσματα μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς, παρά το γεγονός ότι κατά την είσοδο σας στο λιμάνι δεν θα παρατηρήσετε αμέσως την παραδοσιακή αρχιτεκτονική καθώς κρύβεται πίσω από τα νεότερα κτίσματα στην όψη του λιμανιού.

Η γραφική συνοικία της Παλλάδας, θα σας κερδίσει με τα γραφικά σοκάκια της, καθώς επίσης οι γειτονιές γύρω από τους ναούς του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Ελευθερίου με τα πλακόστρωτα και τα αρχοντικά τους, αλλά και η συνοικία της Μαλαματένιας.

Στο κέντρο της Χώρας, η Λεωφόρος Μεγαλόχαρης οδηγεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Ανηφορίζοντας θα συναντήσετε το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Άλσος του Ιερού Ιδρύματος με τις προτομές μεγάλων Τήνιων καλλιτεχνών. Μην ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα στα τείχη της αρχαίας πόλης πίσω από το ναό της Παναγίας.

Παραλίες κοντά στην Χώρα θα βρείτε τα Κιόνια, τον Άγιο Φωκά, τον Σταυρό, τον Άγιο Μάρκο και τα Καλάμια.

ξενοδοχειο Τηνος

Σημεία ενδιαφέροντος στην Χώρα της Τήνου

  • Ναός Μεγαλόχαρης

  • Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

  • Ιερό Ποσειδώνα

  • Μνημείο “Έλλη”

  • Αρχαιολογικό Μουσείο

  • Πασά Ακρωτήρι

  • Παραλία Άγιος Φωκάς

  • Παραλία Κιόνια

Οι συγκοινωνίες στην Τήνο

Ακτοπλοϊκή Σύνδεση

Το λιμάνι της Τήνου είναι εύκολα προσβάσιμο από Πειραιά, Ραφήνα και το καλοκαίρι και από το Λαύριο. Μπορείτε να ταξιδέψετε άνετα τόσο από την Αττική όσο και από τη Θεσσαλονίκη, ενώ η σύνδεση της Τήνου με τα γύρω νησιά την κάνει έναν εύκολα προσβάσιμο προορισμό ακόμα και για τουρ στα πανέμορφα νησιά των Κυκλάδων!

Το ταξίδι από Πειραιά για Τήνο διαρκεί περίπου 5 ώρες με συμβατικό πλοίο και 3,5 ώρες με ταχύπλοο, ενώ από Ραφήνα διαρκεί 4 ώρες και 2 αντίστοιχα. Από το Λαύριο που λειτουργεί η γραμμή μόνο τους θερινούς μήνες, η διάρκεια του ταξιδιού είναι επίσης 4 ώρες.

Το λιμάνι της Τήνου είναι από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Ελλάδα λόγω τόσο του θερινού τουρισμού, των εναλλακτικών δραστηριοτήτων και του αρχαιολογικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, αλλά και λόγω του θρησκευτικού τουρισμού που το χαρακτηρίζει.

Η Τήνος συνδέεται επίσης με την Σύρο, την Πάρο, την Νάξο, την Σαντορίνη, την Αμοργό, την Άνδρο, την Ίο, τα κουφονήσια και τη Μύκονο! Μπορείτε με λίγα λόγια να επισκεφθείτε πολλά πανέμορφα νησιά των κυκλάδων με αφετηρία την Τήνο. Αν θέλετε να επισκεφθείτε την Τήνο τους καλοκαιρινούς μήνες, φροντίστε να κλείσετε το δωμάτιο σας και τα ακτοπλοϊκά σας εισητήρια εγκαίρως!

Οδικές Συγκοινωνίες

Οι συγκοινωνίες στην Τήνο είναι πολύ καλά οργανωμένες παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο νησί με πολλά σημεία ενδιαφέροντος. Υπάρχει ένα πολύ συνεπές δίκτυο ΚΤΕΛ ώστε να μπορέσετε να επισκεφθείτε τις παραλίες και τα πανέμορφα χωριά της Τήνου, ενώ τους μήνες αυξημένου τουρισμού ειδικά τον μήνα Αύγουστο, τα δρομολόγια πυκνώνουν.

Παράλληλα, υπάρχουν πολλά πρακτορεία που προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες για αμεσότερη εξυπηρέτηση του κόσμου, καθώς τους θερινούς μήνες η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη, ειδικά τον Αύγουστο. Με αφετηρία φυσικά την Χώρα της Τήνου, συνδέονται όλα τα χωριά και οι παραλίες μεταξύ τους.

Το οδικό δίκτυο είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ οι σημάνσεις δεν λείπουν για ευκολότερη και ασφαλή οδήγηση σε περίπτωση που προτιμάτε την ενοικίαση αυτοκινήτου για να ακολουθείτε το δικό σας πρόγραμμα. Τα γραφικά χωριά θα σας μείνουν αξέχαστα όπως επίσης και τα παραδοσιακά φαγητά και τα γραφικά καφενεία!


ξενοδοχεια τηνος

© 2024 Venus Hotel Τήνος | MHTE: 1178Κ012Α0144500
Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders